dinsdag 8 augustus 2017

Burn-out cijfer stijgt in oktober en november!

Hoe komt dit en wat kun je eraan doen?






Werkende moeder....terug van vakantie en nu weer volop aan het werk? Of nu nog lekker op vakantie aan het bijtanken?

Hoe lang kun jij dit opgeladen gevoel vasthouden? Of misschien kan ik beter de volgende gewetensvraag stellen: "Hoe lang heb je dit opgeladen gevoel vorig jaar weten vast te houden na de vakantie?" Vanuit mijn praktijk als psycholoog en stresscoach heb ik de ervaring dat de piek van het aantal aanmeldingen voor stressbegeleiding ligt in oktober en november. Hoe komt dat? Ik heb het geanalyseerd n.a.v. alle intakegesprekken die ik de afgelopen jaren heb gevoerd. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig.

Waarom een piek in oktober en november?

Waarschijnlijk herken je dit wel als werkende moeder. Je bent meestal enorm toe aan vakantie op het moment dat de schoolvakantie van je kind(eren) begint. De kinderen lopen al een tijdje op hun tandvlees en zijn vaak een stuk vermoeider en huileriger dan normaal. Ze luisteren minder goed en zijn prikkelbaar. Dit effect werkt door op de zenuwen van jou als moeder. Daarnaast heb je vaak nog heel veel te doen voordat de vakantie begint. Het werk goed afronden, inkopen doen voor de vakantie en allerlei andere dingen regelen.

En dan is het eindelijk vakantie, he he! Heerlijk 2 of 3 weken even helemaal niets doen en lekker bijkomen van de hectiek van het afgelopen jaar. Na de vakantie heb je nog even het gevoel dat je er weer helemaal tegenaan kunt, maar vaak ebt dit gevoel na een aantal weken of maanden alweer wat weg.... Helaas, 2 of 3 weken is niet genoeg om voor een jaar bij te tanken. 

Kijk achteruit, maar ook vooruit

Als je opmerkt dat je de afgelopen jaren moeite had om het ontspannen gevoel vast te houden, dan is het noodzaak om iets te veranderen in jouw manier van werken. Kijk eens achterom, waardoor kwam dit? Als je te veel doet of moet doen en hierdoor spanning ervaart, dan heb je een belangrijke stap te maken. Een stap die vooral gaat over inzicht krijgen en belangrijke keuzes maken. Naast achterom kijken is het dus ook van belang om vooruit te kijken. Wat wil je veranderen waardoor je veel meer rust en ontspanning ervaart, zowel op de korte als op de lange termijn. Het is belangrijk om een gedetailleerd plan te maken hoe je dit aan gaat pakken.

Druk zijn is niet meer hip! 

Keuzes maken en datgene doen wat jou als werknemer onderscheidt, dingen doen waar je gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt, dat is de trend die veel meer gaat leven de komende jaren. Kiezen voor jezelf hoort hier ook bij. Maar dan moet je wel weten wat je zou willen kiezen. En dit is soms lastig om in je eentje te bepalen. Wil je wel iets veranderen en hiervoor een plan maken maar weet je niet hoe? Dan heb ik iets heel waardevols voor jou.

Houd dat ontspannen gevoel vast, for ever!

Zou je dit jaar het ontspannen gevoel een stuk langer of zelfs permanent willen vasthouden? Dit kan! Een speciaal "relaxte moeder arrangement" op 11, 12 en 13 september a.s. Dit relax arrangement is speciaal voor werkende moeders Naast een mooie omgeving, lekker eten en heerlijk ontspannen, gaan we ook aan de slag met bovenstaande vraagstukken. Het resultaat is een mooi plan van aanpak om je relaxter te voelen. Je richt je aandacht op datgene wat voor jou belangrijk is. Wat dat is, gaan we natuurlijk uitzoeken. Je richt je focus hierop en leert om je niet meer onnodig druk te maken om de verkeerde dingen. Een hele groep werkende moeders zijn je al voorgegaan. En voor jou hebben we een wel hele speciale bonus!

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor ons relaxte moeder arrangement (11, 12, 13 september a.s.). Als je je voor vrijdag 11 augustus aanmeldt, krijg je een waardevol bonuspakket cadeau! Mis deze kans niet!

- 2 sauna vouchers, in te leveren bij o.a. Elysium en Zwaluwhoeve
- Gratis online training "zet stress om in energie"
- Gratis advies van opvoedexpert n.a.v. persoonlijke coachvraag
- Mini ebook met de beste opruimtips voor rust in je huis en je hoofd
- 50 % korting op 1 coachsessie

Kijk voor meer informatie op www.relaxtemoeder.nl
Heb je nog vragen dan kun je deze uiteraard stellen via agathe@agathehania.nl


Vanuit HR of het management interesse in de mogelijkheden?

U kunt contact met me opnemen omtrent de mogelijkheden. Ideaal om in te zetten als bedrijfstraining ter voorkoming van uitval door stress. 

Ervaringen van eerdere deelneemsters:

Judith, 39 jaar, ondernemer, 2 kinderen
"Top: diversiteit van oefeningen en opdrachten (ratio, emotie, gevoel, fysiek, met handen bezig, ontspanning)."
"Van low hanging fruit (héél goed) naar grotere veranderingen en stappen. Ik verwacht dat ik heel veel kan gaan toepassen en meenemen in de praktijk."

L.L., adviseur, 2 kinderen
"Het weekend was zeer waardevol en verhelderend. Het sloot zeer goed aan bij mijn verwachtingen en de sfeer was zeer prettig, open en veilig. Ik vond de combinatie 'werken' en ontspanning om ook even los te kunnen laten echt top!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten